Wonderen der natuur

3 november 2016 - Otago Peninsula, Nieuw-Zeeland

Je kunt de Cathedral Caves alleen twee uur voor en na eb bereiken, en dankzij een uitgekiend reisschema... nee hoor, we hadden gewoon mazzel. We waren er om 9:30 uur, de ebste eb zou om 11:30 zijn, dus als we er kalmpjes aan heen wandelden, konden we met droge voeten door de grottunnel lopen. Dat lukte één van ons inderdaad; de ander was druk in de weer met zijn camera zodat een pesterige laatste golf hem verraste... 

De Cathedral Caves waren ooit twee door de zee uitgesleten grotten naast elkaar, maar inmiddels zijn ze met elkaar verbonden zodat het nu een U-vormige grot is van 200m lang en 30m hoog. Het was een wonderlijke ervaring om door zo'n tunnel te wandelen, terwijl je weet dat hij over een uur of zes weer vol water zal staan.

Ook Nugget Point is zo'n door de zee uitgesleten kunstwerkje. Voor de klif met de oude vuurtoren (1869) liggen kleine eilandjes die wel wat op goudklompjes (nuggets) lijken: hoekig en met kerven. Op die eilandjes lagen - goed zoeken - pelsrobben en zeeleeuwen te zonnen tussen de buien door, en er zaten aalscholvers te broeden. Alle eilandjes waren weer afgezoomd met zeemeerminnenhaar, prachtig. We zagen ook nog een kolonie lepelaars - spoonbills heten ze hier (bill = snavel).

Door de stromende regen bereikten we daarna Dunedin; dat betekent Edinburgh. We zijn op elk gebied dus in Schotland. Morgen hopen we albatrossen te spotten, alweer een spannend avontuur.

Foto’s

5 Reacties

  1. Joke:
    3 november 2016
    bijzonder, heel Europa in één land, Noorwegen, Zwitserland, Schotland....
  2. Ina:
    3 november 2016
    Ierland, Alaska. Als je hier geweest bent, heb je alles gezien
  3. Irma:
    3 november 2016
    En hoe bevalt de camper nu jullie er al een tijd mee op pad zijn?
  4. Ina:
    3 november 2016
    Alles went hè? We denken dat de ontwerper er nog nooit mee op pad is geweest... Maar we slapen goed, en hij rijdt stabiel. En we zien wel triestere gevallen voorbij komen.
  5. Tanja:
    8 november 2016
    Prachtig!