Waterbeesten

8 november 2016 - Kaikoura, Nieuw-Zeeland

Whale Watch Kaikoura heeft een succespercentage van 98 (one or two sightings each tour) daarom geven ze je 80% van je niet bepaald kinderachtige ticketprijs terug als je geen walvis hebt gezien. Dus zo stonden we met z'n 54'en om 11:00 uur in de terugbetaalrij - wij waren die 2% deze keer: zero sightings op de tour van 7:45 uur.

We hadden wel een klasje dusky-dolfijnen gezien, en een paar (kleine) albatrossen, maar daar gingen we niet voor. Wat we vooral zagen: crewleden die af en aan liepen met lege dan wel gevulde kotszakjes. Ongeveer de helft van de passagiers was zeeziek, van bijna ieder gezelschapje één. Ik heb de dolfijnen dus gemist; bij de albatrossen ging het wel weer.

De hoge zeeziektekans was bij het inchecken al aangekondigd, want het werd een pittige tocht naar de Hikurangi-trog. Die trog is 1000 meter diep en slechts 15km uit de kust. Maar de zee was nogal ruw vandaag. En noch de voor woekerprijzen in de Gift Shop aangeschafte pilletjes noch mijn onvolprezen seasickbands hielpen. Terwijl de tourguide een goed verhaal hield, en informatieve plaatjes en filmpjes liet zien, ging bij de ene na de andere passagier een vinger omhoog - de code voor ZAKJE!!! 

Je kunt je de geur in de salon wel voorstellen. Als de boot stillag voor een mogelijke sighting mochten we naar buiten (frisse lucht!), en op het achterdek hingen de zielepoten dan zo'n beetje bij elkaar. Willem had nergens last van. Sterker nog: hij gaat morgen weer!

De rest van de zonnige dag gingen we op zeehondenjacht, per auto en te voet. Zo kwamen vandaag we toch aan ons quotum waterbeesten.

Foto’s

4 Reacties

  1. Ans:
    8 november 2016
    Zonde. Heb je nou 80% van je geld teruggekregen?
  2. Ina:
    8 november 2016
    Zeker, heel correct hoor. En WiIlem kreeg 20% korting op zijn nieuwe kaartje. Ga ik maar shoppen morgen...
  3. Tanja:
    8 november 2016
    Je hebt geld overgehouden. Goed plan om dat toch uit te geven. Wel jammer van de dolfijnen...
  4. Ina:
    8 november 2016
    Schijnen hele nare beesten te zijn, met seksuele intimidatie en zo. Ze doen het 17x per dag met 17 verschillende partners, zei de gids: "Think about reincarnation..."