Meer (dan) regen

1 november 2016 - Gore, Nieuw-Zeeland

We namen de tijd voor de Milford Sound Road. Het zou vandaag de hele dag regenen, dus daar kon een waterval of wat ook nog wel bij. En die heb je hier voor het uitkiezen.

Wij kozen voor de Chasm en de Marian Cascade. Stuk voor stuk fraaie staaltjes natuurgeweld. Die eerste is een kloof (chasm) waar de Cleddau-rivier zich door, over en langs enorme (nee, echt ENORME) keien stort. De tweede is meer een klassieke waterval waar het water over iets minder enorme keien eh... valt. Naar beide watervallen was het vanaf de bijbehorende P een kwartiertje lopen, telkens door een rijk bemost bos met een grote LotR-uitstraling. De Cascadewandeling had er ook een swingbridge bij, maar daar draai ik mijn hand niet meer voor om, zelfs niet in de regen.

Want regenen deed het. Wij hanteren hiervoor allebei een totaal verschillende dresscode. Willem pakt zich helemaal in: stevige schoenen, compleet regenpak en ook zijn fotorugzak krijgt een jasje; ik zweer (afgezien van een speciaal voor deze bestemming aangeschaft sportief regenjack) bij de Kiwi-aanpak van blote kuiten en teva's. Ik leg wel vast de handdoek klaar, en droge autoschoenen. 

Fiordland is niet allen bekend om zijn nattigheden, ook de kea verdient een bijzondere vermelding. Deze mosgroene papegaai met rode ondervleugels is hondsbrutaal en gek op rubber. Kea's vreten je ruitenwissers op waar je bijstaat. Gewoon voor de lol, want dat rubber spugen ze weer uit. Wij zagen ze met z'n drieën op het dak van de auto voor ons - we stonden voor een stoplicht - de rubberen dakstrips slopen. Daarna begonnen ze aan onze deur...

Tussen de (gelukkig nog hele) ruitenwissers door zagen we na een poosje weer volop brem en nu ook bloeiende meidoorn, en qua fauna koeien en schapen, heel veel schapen. Maar ook een wei vol alpaca's en diverse weilanden gevuld met hert. Omdat het maar bleef regenen, besloten we er een langere autodag van te maken. Onze onverwachte eindpunt werd een overjarige camping (vintage sixties deze keer) in Gore, centrum van Nieuw-Zeelandse countrymuziek en... illegale whiskystokerijen!

Foto’s

2 Reacties

  1. Tanja:
    1 november 2016
    Willem dacht zeker: als ik mij goed inpak tegen de regen, dan gaat de zon vast schjnen
    Het is weer geweldig wat ik zoal meemaak met andermans reis!!

    Hoe is het trouwens met het kindekijn? Terug uit de bush?
    De hereniging gaat nu niet lang meer duren
  2. Ina:
    1 november 2016
    Kindekijn gaat goed hoor. Zie http://carpelumen.reislogger.nl

    Is onze reis een dagtochtje bij...