Porto in een notendop

13 mei 2015 - Porto, Portugal

De Prinsendam legde aan in Leixões, een kilometer of 20 van het centrum van Porto, dus namens we HAL-bus 8. Onze bus nam een mooie route langs de Douro en met een goed half uur konden we beginnen aan ons rondje Porto. Daar kregen we drie uur de tijd voor, want captain Jim wilde wat vroeger vertrekken met het oog op een naderende depressie...

Eerst daalden we af naar het San Ben Bento-station waar we de tegeltableaus bewonderden. Daarna klommen we naar de Catedral om van het uitzicht op de portkelders te genieten. We overbrugden nog diverse hoogteverschillen langs mooie, vaak betegelde, gevels in de omgeving van de Avenida dos Aliados. Ten slotte wierpen we een blik in de Livrario Lello, de prachtige art-decoboekwinkel.

Terug nam onze chauffeur een kortere weg, maar we waren toch tien minuten te laat aan boord. We waren echter niet de laatsten: de kapitein wachtte nog een half uur op een Nederlands echtpaar. Ze kwamen niet (op tijd), om 14:15 uur voeren we weg; was ik nog mooi op tijd voor de workshop Servetten vouwen.

Om 0:00 uur konden we het zwaarste weer verwachten, windkracht 7. Maar rond een uur of negen begon het rollen al. Inmiddels waren op diverse punten bakjes met mee te nemen kotszakjes neergezet en kregen we het advies alles vast te leggen wat in de hut kon gaan rollen. We maakten ons dus op voor een zware nacht!

Les 8: check goed de afvaarttijd...

Foto’s

4 Reacties

  1. Joke:
    15 mei 2015
    Ènnnnn????
    Hoe is het nu?
  2. Ina:
    15 mei 2015
    Ja best, tussen de buien in Bordeaux aan de koffie. Morgen weer een spannende vaardag, met pillen natuurlijk. Geweldig spul, ik slaap ook uitstekend!
  3. Tanja:
    16 mei 2015
    Ah, de eerste vakantie van Gerard en en mij: vliegen naar Porto en vervolgens in de omgeving rondkoersen met openbaar vervoer. Mooi, die Douro, die brug en de Portkelders...
    Wat een topper, die pillen. Welke soort is dat?
  4. Tanja:
    16 mei 2015
    Ik zal Sea Calm eens googlen...