Madrid-Barcelona
27 januari 2025 - Barcelona, Spanje
Blijkt de titel Leeuwenkoning geheel van toepassing op een Spaanse reis! Ons bezoek aan het Palacio Real vandaag leerde ons namelijk dat de leeuw hét symbool van Spanje is, én dat er een vrij rechte lijn loopt van de Romeinse keizers naar het Spaanse koningshuis, met hier en daar een Habsburgs of Bourbons elementje. De audiotour leidde ons in een kalm tempo door prachtige zalen met indrukwekkende plafonds, fraai behang - in één zaal van porselein! - en hier en daar een Goya. De Spaanse koningen heten om-en-om Carlos en Felipe, dus wie wat wanneer heeft ingericht bleef niet echt hangen.
Nog één keer lunchten we in het zonnetje met locale delicatessen (bloedworst!) en toen was het langzaamaan tijd voor de trein. Omdat ons hotel onbereikbaar is voor taxi’s, en we toch een driedagenpas voor de metro hadden aangeschaft, gingen we weer eens ouderwets met het ov naar het station. Het was even zoeken, maar we konden overal een lift vinden, en datzelfde gold drie uur later - na een schitterende treinreis - ook voor Barcelona.
Het liep tegen zevenen, maar ze eten hier laat dus… Barcelona = Sagrada Familia. Dat was maar vier metrohaltes verderop en er zat een leuke pizzeria vlakbij waar ze ons nieuwe favoriete drankje hadden: sangria met cava. Een waardig afscheid van Spanje. Morgen treinen we via Parijs naar huis. Bedankt voor het meereizen!

Wordt weer even afzien, de komende dagen, met DCI Banks op de Kobo.
Dank voor het meereizen. 😘😘