de noordelijke kustweg

15 augustus 2015 - Saint Lucia, Zuid-Afrika

Toen we tegen half elf vertrokken (de autoboer was een tikje laat) zagen we onze wijk bij daglicht: helemaal de Baambrugse Zuwe, met dit verschil dat er achter veel hekken een (zwarte) bewaker op een tuinstoel zat met een uzi op schoot. Gezellig.

We namen de noordelijke kustweg naar Saint Lucia. Anders dan de naam doet vermoeden zie je de Indische Oceaankust niet vanaf de weg. We zagen wel veel suikerrietplantages, koeien, zuluhutten en loslopende mensen. Want hoewel de N4 een serieuze 120 km-weg is, wordt er volop langs de weg gewandeld, gelift en fruit verkocht.

In Saint Lucia was de Pelikaanstraat (geen 'street') vlot gevonden. Ons Forest House zagen we echter nergens. Wel veel kleine aapjes; ook leuk, maar die hebben vast geen bed. Uiteindelijk vroegen we bij de Forest Lodge of zij Forest House kenden: bleken zij dat zelf te zijn; op de voucher stond het wel goed...

Ook hier hebben we een mooie kamer, nu met een galerijbalkon met uitzicht op de jungletuin. Die tuin eindigt bij een zwembadje dat louter bevolkt wordt door Nederlandse kinderen (Fleur, Claire, Mabel, e.d.). Zowel in de Zeranka Lodge als hier zijn alle gasten trouwens Nederlanders, wel telkens andere. En allemaal in- en inkeurig, helemaal 'osm', zou mijn gewaardeerde collega Patrick zeggen.

Verder hebben we wat gelezen in het zonnetje bij het zwembad, inkopen gedaan bij de lokale Spar (alwaar geen bier: daarvoor moet je in Zuid-Afrika bij de slijter zijn!) en straks gaan we een hapje eten in McKenziestreet (geen 'straat'). Dat is maar 1km lopen vanaf onze lodge, maar vanwege de hippo's die na zonsondergang de boel onveilig maken, moeten we wel met de auto. Dat is overigens een vrij asociale Nissan X-trail; over osm gesproken...

Foto’s

2 Reacties

  1. Joke:
    15 augustus 2015
    Zelf rijden, begrijp ik?
    Links, rechts?
    En met hippo's bedoel je de dieren of....?
  2. Ina:
    15 augustus 2015
    Links rijden, dat is niet zo moeilijk. Links schakelen is een ander verhaal.. Hippo's zijn hele grote gevaarlijke dieren, schijnt. We gaan eens kijken zo.